Προγράμματα

Αιτήσεις για τα αντιχαλαζικά: Νέα παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Σε νέα παράταση για την ενίσχυση των αντιχαλαζικών φαίνεται ότι προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η σχετική  απόφαση  δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου στη Διαύγεια από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΤΤ  κ. Δημήτρη Παπαγιανίδη και  αναφέρεται στις αιτήσεις που αφορούν στην δεύτερη πρόσκληση.

Σύμφωνα με την εν λόγω τροποποίηση, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβροχικών μεμβρανών, καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση στήριξης (η οποία γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων), έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Η απόφαση καθιστά σαφές ότι το μέτρο 5.1 καλύπτει πλήρως σε ποσοστό 100% τα συλλογικά σχήματα ενώ για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα το ποσοστό ανέρχεται στο 80%.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Την τροποποίηση της με αριθ. πρωτ. ΕΛ.Γ.Α. 1504/31.12.2020 Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, όπως ισχύει, ως εξής:

  1. Την τροποποίηση του σημείου γ) του εδαφίου 1.10 της Πρόσκλησης ως εξής:

γ) Οι γενικές δαπάνες υπολογίζονται ως ποσοστό έως 10 % του συνόλου των ανωτέρω επιλέξιμων δαπανών, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που αυτές είναι χαμηλότερες των 300 €. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γενικές δαπάνες είναι 300 €. Όλες οι γενικές δαπάνες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι χαμηλότερες των 300 € και να μη ξεπερνούν το ποσό των 10.000 €.

  1. Την τροποποίηση του σημείου 5.1.α της Πρόσκλησης ως εξής:

α) Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης, υποβάλλουν αίτηση στήριξης (φάκελος υποψηφιότητας) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5.2. Η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης, γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, αρχίζει την 01.12.2020, ημέρα Τρίτη και λήγει την 15.09.2021 ημέρα Τετάρτη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *