Επιδοτήσεις

Νέα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους: Αυξημένη μοριοδότηση και σχέδια βελτίωσης για τους νέους αγρότες

Ο Υφυπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων στήριξης για τους πληγέντες των πυρκαγιών.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων υπάρχει σχέδιο για μια σειρά από μέτρα στήριξης των αγροτών σε πυρόπληκτες περιοχές θα υπάρξουν στην επικείμενη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου 2021-2022.

Στην ανακοίνωσή του τόνισε ότι  θα είναι αυξημένη η μοριοδότηση των υποψηφίων στα σχέδια βελτίωσης στις πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές, καθώς και αυξημένη μοριοδότηση των υποψηφίων για τους νέους αγρότες ενώ στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται πρώτον, η ενεργοποίηση του μέτρου 5.2 «Επενδύσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται στο γεωργικό κεφάλαιο, φυτικό, ζωικό και πάγιο από φυσικά φαινόμενα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες και καταστροφικά γεγονότα»,

Δεύτερον, θα υπάρξει η αυξημένη μοριοδότηση των υποψηφίων στα σχέδια βελτίωσης στις πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές, καθώς και η αυξημένη μοριοδότηση των υποψηφίων για τους νέους αγρότες στις βελτιώσεις στις πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές.

Τρίτον, η επιτάχυνση των πληρωμών στους δικαιούχους που εδρεύουν σε πληγείσες περιοχές για το σύνολο των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέταρτον, οι πυρόπληκτες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις θα μπορούν να ωφεληθούν άμεσα από τις δράσεις του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό ύψους 480 εκατομμυρίων μέσω χορήγησης επενδυτικών δανείων και κεφαλαίου κίνησης».

Μάλιστα σε απάντησή του στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μιχαήλ Κατρίνη ανέφερε πως μέσα από την ενεργοποίηση αυτού του μέτρου θα υπάρξει στήριξη στους παραγωγούς έτσι ώστε να αποκαταστήσουν το παραγωγικό δυναμικό των γεωργικών εκμεταλλεύσεών τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *