Πληρωμές

Πληρωμή Κορονοενισχύσεων: Τι τροποποιήσεις επήλθαν για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν όλες οι τροποποιήσεις που αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή προκειμένου να λάβουν οι δικαιούχοι την πληρωμή των κορονοενισχύσεων.

1) το ΑΦΜ και

2) όλα τα σχετικά στοιχεία των παραγωγών δικαιούχων.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως:

“Μετά την ολοκλήρωση καθορισμού του αθροίσματος των μη επιστρεπτέων ποσών, εάν το άθροισμα αυτών
ξεπερνά το ποσό που έχει παρακρατηθεί για κάθε παραγωγό, τότε για το υπερβάλλον ποσό κινείται διαδικασία
ανάκτησης από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Οι ενισχύσεις που καθορίζονται από την παρούσα απόφαση δεν συμψηφίζονται με άλλες ενισχύσεις του ΕΓΤΕ οι οποίες καταβάλλονται από ενωσιακές πιστώσεις.

“Κατ’ εξαίρεση, ειδικά για πυρόπληκτες περιοχές, όπως καθορίζονται με βάσει την κείμενη νομοθεσία, όπου ορίζεται ως μη επιστρεπτέο ποσό το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής που έχει λάβει ο κάθε παραγωγός, για τον υπολογισμό της τελικής ενίσχυσης θα αφαιρείται το 50% του συνολικού ποσού που έλαβαν ως ενίσχυση από τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Οι πυρόπληκτεςπεριοχές γνωστοποιούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ με έγγραφο του ΥΠΑΑΤ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και σε
επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος.

Τα ποσά της ενίσχυσης που έχει λάβει ο παραγωγός
μέσω όλων των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής παρέχονται από την ΑΑΔΕ κατόπιν αιτήματος του
ΟΠΕΚΕΠΕ που περιλαμβάνει τον ΑΦΜ και όλα τα σχετικά
στοιχεία των παραγωγών δικαιούχων”.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εν λόγω κορονοενισχύσεις αφορούν καλλιέργειες:

•  καρπουζιού mini και obla
  • της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας,
  •  των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε τομάτες και αγγούρια σε όλη
    την επικράτεια εξαιρουμένης της Κρήτης,
  • τις  επιτραπέζιες ελιές και
  • τα καπνά ποικιλίας Βιρτζίνια

Διάβασε την απόφαση εδώ