Uncategorized

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Posted

Σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr, τέθηκε την Τρίτη 14/09/2021 το Νομοσχέδιο που αφορά  τα μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας  κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα παραμείνει σε διαβούλευση για 2 εβδομάδες για τυχόν σχόλια και για παρατηρήσεις.

Βασική αιτία των πολυαναμενόμενων αλλαγών αποτέλεσε το  υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και πιο συγκεκριμένα η  εφαρμογή του ν. 4056/2012, όπου η γραφειοκρατία και τα αυστηρά πλαίσια του νόμου που καθόριζαν μέχρι σήμερα την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων,  αποθάρρυναν σημαντικά τους νέους κτηνοτρόφους και τους εν ενεργεία από κάθε προσπάθεια για νομιμοποίηση και εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων.

Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

Στόχος της επερχόμενης αλλαγής του νέου νομοσχεδίου είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας ίδρυσης & λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την εισαγωγή ρυθμίσεων για τη νομιμοποίηση ιδίως των πρόχειρων καταλυμάτων ζώων τα οποία συνιστούν κατά προσέγγιση ποσοστό 50%-60%, καθώς και η μείωση των συντελεστών κόστους παραγωγής.

Απόρροια των ανωτέρω μέλει να είναι:

  • ο εκσυγχρονισμός των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων,
  • η βιωσιμότητα και η βελτίωση εν γένει του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και
  • η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *